Banner dorpsschuur

Dia1
Dia2
Dia3
Dia4
Dia5
Dia6
Dia7
Dia8
Dia9
Dia10
Dia11

Vanuit het NPG en het Lopsterdorpenprogramma is er een bedrag beschikbaar gesteld en toegekend aan de gemeente Loppersum ter bevordering van de leefbaarheid voor de dorpen.
De gemeente heeft de dorpen gevraagd om met ideeën te komen.

Vorig jaar tijdens de brainstormavond in het dorpshuis hebben 50 dorpsgenoten ideeën geopperd. Deze zijn geselecteerd en aan de gemeente gepresenteerd. Hieruit zijn een drietal ideeën bij de gemeente als zeer positief ontvangen, namelijk:

  • Dorpsschuur als gezamenlijk contactpunt voor activiteiten en uitleen.
  • Dorpsconciërge als beheerder van de dorpsschuur en inzetbaar als klusjesman/vrouw om bijvoorbeeld een lamp te vervangen
  • Dorps-app als communicatiemiddel voor: uitleen gereedschap, dorpsagenda, samen eten, hond uitlaten, hulp in de tuin.

De gemeente vraagt om een concreet plan met details over wat we in de schuur willen en wat voor functies de app moet krijgen. Hierbij kunnen we jullie input goed gebruiken.


De Inloopavond voor de Dorpsschuur
Voordat er een inloopavond was hebben de leden van de werkgroep de folder over de dorpsschuur huis-aan-huis rondgebracht. We organiseerden de inloopavond om te horen of er meer ideeën zijn hoe we de dorpsschuur kunnen gaan gebruiken. 

Digitaal zaten we er helemaal klaar voor op 15 december! Maar alle voorbereidingen ten spijt, voordat alle echo’s uit de verbinding waren verwijderd, dat duurde even. Jan Chris opende de avond en daarna heeft Robin onze huidige plannen gepresenteerd. We hebben extra informatie en ideeen gehad van Els Snoek, Aagtje Elderman, Tonnie Elderman, Ids Osinga en Marcel Verreijken.

Belangrijkste uitkomsten zijn dat de dorpsschuur natuurlijk nooit taken van het dorpshuis mag overnemen. We moeten goed uitzoeken hoe we het gereedschap in de dorpsschuur gaan beheren; misschien via de app of misschien met een dorpsconciërge. En dat de app ook heel belangrijk gaat zijn voor de dorpsschuur maar ook voor het Noaberschap initiatief. De app in combinatie met andere faciliteiten van het dorp en samen met de dorpsschuur gaat het dorpsgevoel versterken.

Met deze nieuwe informatie gaan we aan de slag. We gaan ook snel weer met de gemeente om tafel om het project weer een stapje verder naar de uitvoering te brengen. Mocht je meer ideeën hebben dan hebben we daarvoor speciaal een mailadres: dorpsschuur.garrelsweer@gmail.com We horen graag van je ideeën of opmerkingen.

De werkgroep voor de dorpsschuur: Marguerite Klein, Robin de Vries, Lars Teeuwisse, Menno van de Meer, Jan Chris Wagenaar, Jos Leuveld